Що потрібно знати php розробнику: інструменти та технології

Це дає роботодавцям додаткову впевненість у ваших навичках і знаннях. Раніше ми докладніше описали особливості, перспективи та переваги PHP. Ви можете детально ознайомитися з інформацією в розділі блогу, а також Вакансія Middle/Senior PHP Developer з іншими статтями, які можуть стати корисними у розвитку бізнесу.

Основні знання та навички, якими має володіти PHP розробник:

Розуміння основних принципів веб-розробки допоможе вам створювати динамічні та привабливі веб-сторінки. Безліч безкоштовних ресурсів, онлайн-курсів і підручників доступні для вивчення HTML і CSS. Кожен із них вносить до коду зміни, додає нові функції або виправляє помилки. VCS спрощує процес роботи в команді, зберігаючи зміни у спеціальній базі даних — репозиторії.

Чи підходить PHP для початківців

80% випадків, в яких використовується мова програмування PHP — це створення сайтів та веб-застосунків. Також ці спеціалісти співпрацюють з дизайнерами, project-менеджерами, контент-менеджерами, DevOps-ами, верстальниками, тестувальниками та іншими технічними членами команди. Хто тільки не мріє працювати в IT – вивчив будь-яку мову програмування – і вперед.

Поширені проблеми під час пошуку PHP-розробника

  • Однак, є винятки, і деякі розробники досягають успіху і без формальної освіти.
  • Веб-розробник створює і підтримує веб-сайти або веб-додатки, працюючи над їхнім фронтендом, бекендом або обома.
  • Вам не потрібно бути генієм програмування, щоб почати використовувати PHP.
  • Приєднайтесь до онлайн-спільнот розробників — там зручно відстежувати актуальні вакансії «з перших рук».
  • А ще Symfony розробник — рідкісний фрукт на ринку найму.

Якщо ні, то в обов’язки розробника може входити й налаштування самого оточення, налаштування білд системи та системи автоматичного деплойменту. У цьому пункті варто відмітити, що об’єм та глибина тестування залежить від підходу у конкретній команді/ проєкті. Якщо у команді є QA, то ми говоримо тільки про development тестування.

Бібліотека JavaScript (jQuery)

Але сьогодні ми розповімо про крутий спеціалізації, яка вимагає серйозної підготовки – php-розробник. Також варто створити акаунт в LinkedIn і додати в друзі якомога більше розробників та рекрутерів. Про те, як правильно заповнювати LinkedIn-профіль, читайте тут. Після перших відмов запитуйте в інтерв’юєрів, що варто підтягнути. Перш ніж розсилати резюме, потренуйтесь писати код, наприклад на Codewars або LeetCode. Production-ready код ви зможете побачити й почати писати, тільки коли влаштуєтеся на роботу, але перед цим корисно опанувати написання базових алгоритмів.

Що повинен знати PHP-розробник

Знання основних принципів і методів роботи з базами даних дає змогу ефективно зберігати й обробляти дані в backend-розробці. Крім того, backend-розробник взаємодіє з іншими членами команди розробки, як-от дизайнери, тестувальники та проектні менеджери. Він може обговорювати вимоги та деталі реалізації з дизайнерами, щоб переконатися, що користувацький інтерфейс відповідає функціональності. Також він може співпрацювати з тестувальниками для перевірки функціональності та продуктивності серверної частини програми. “Якщо ви завжди шукаєте щось новеньке та захоплюєтесь новими технологіями, то conversational chatbot development – це те, що треба. Цей напрямок дуже швидко розвивається і у вас не буде часу сумувати.

PHP використовується для 78,9% усіх веб-сайтів, включаючи такі, як Facebook, Zoom та Wikipedia. Вони можуть прискорити розробку, поліпшити читабельність коду, оскільки інші розробники розпізнають використовувані патерни. PHP (розшифровується як Hypertext Preprocessor) – це скриптова мова програмування, спеціально розроблена для веб-розробки. PHP – це наче чарівний інструмент, який допомагає створювати інтерактивні та динамічні вебсайти, саме це і робить PHP таким дивовижним.

Що повинен знати PHP-розробник

Backend-розробники мають бути готові вивчати нові мови програмування, фреймворки та інструменти, стежити за сучасними тенденціями та застосовувати найкращі практики. Розібравшись в UX-дизайні, frontend developer зможе краще зрозуміти потреби користувачів та створити зручний інтерфейс. Знання UI-дизайну дозволить девелоперу осягнути дизайнерські рішення та формат їх реалізації. З основами UX/UI фронтенд-розробник зрозуміє «кухню» зсередини і, як результат, зможе створювати якісні інтерфейси та забезпечувати зручність використання сайту або програми для користувачів. Про базові речі, які вам варто знати, розповів Олександр Пригун, Team Lead .NET Developer голландської IT компанії HYS Enterprise.

Всього 3.2% програмістів використовують цей фреймворк, за даними Stackoverflow 2023. Знайти фахівців Symfony developer у Києві та інших містах України не так просто — потрібно мати знання з сорсингу на різноманітних платформах і вміти скрінити технічний досвід фахівців. Приєднайтесь до онлайн-спільнот розробників — там зручно відстежувати актуальні вакансії «з перших рук». До того ж ви матимете змогу безпосередньо поспілкуватися з потенційними майбутніми колегами. Можливо, після знайомства хтось сам рекомендуватиме компанії найняти вас. Використання PHP для розробки загальноорганізаційного програмного забезпечення набирає обертів завдяки гнучкості, легкій інтеграції та різноманітним можливостям для здійснення платежів.

Що повинен знати PHP-розробник

Backend розробка є галуззю, що постійно розвивається і зазнає впливу сучасних технологічних трендів і змін в індустрії ПЗ. Давайте розглянемо деякі з них та їхній потенційний вплив на роль backend-розробників. “Backend – це саме та магія, що відбувається, коли ти вводиш інформацію на сайті та натискаєш кнопку enter. Я займаюсь саме розробкою серверної частини програми, опрацюванням і збереженням даних, інтеграцією з іншими сервісами. Життя сучасної людини практично неможливо уявити без інтернету. Читання новин, перегляд відео, онлайн ігри – все, що ми бачимо на екрані телефону, комп’ютера – це фронт-енд, а за його “невидиму” частину відповідає бек-енд.

Щоб бути веб-розробником, потрібно вміти не тільки кодувати, а й мати гарне чуття щодо дизайну. Веб-розробник має розуміти, як зробити сайт зручним для користувачів, щоб вони легко знаходили потрібну інформацію і могли без проблем користуватися функціоналом сайту. PHP – це популярна мова програмування, яка має свої плюси та переваги.

Що повинен знати PHP-розробник

Вони також можуть займатися розробкою електронної комерції, створювати магазини, інтегрувати платіжні системи та забезпечувати безпеку фінансових транзакцій. Коли ви впевнені у своїх навичках, настає час пошуку нових проектів. Одна з найпростіших точок входу в кар’єрний ринок ІТ — рекомендації знайомих. Новачки часто запитують у колег і друзів, чи не потрібен їм у проект фронтенд-розробник-початківець. Особиста рекомендація має велику вагу в індустрії програмного забезпечення, так що не нехтуйте цим варіантом. Вчитися за якісно складеною програмою набагато легше і приємніше, ніж занурюватися в незнайому сферу самостійно і з 0.

Він зберігає всі версії файлів, а також інформацію про те, хто і коли вносив зміни до них. У світі зарплата фронтенд-розробників також варіюється. У розвинених країнах, таких як Сполучені Штати, Канада, Великобританія та Західна Європа, frontend-розробник може отримувати від $5000 на місяць.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Open chat
Halo Selamat datang di
LASKALA BATIK SLIMFIT

Terima kasih sudah menghubungi kami.

Ada yang bisa brodi bantu ? 🙏🏻